Om

OM KLUBBEN

Vi er en klubb som holder til på Stav på Tretten, det er ca. 3 mil nord for Lillehammer.

Stav kjøre- og rideklubb ble stiftet i 2006.

 

Vi har tilgang til 20x60 ridebane, oppstallingsbokser og et koselig klubbrom. Vi har nå også tilgang til den splitter nye ridehallen på stavsplassen! Du kan lese mer om Hippodromen HER.

Det arrangeres jevnlig kurs og stevner her hos oss!

 

Lørdag 21 februar 2015 ble vi kåret til årets klubb på AEG Norwegian Equestrian Awards!

Lederen har ordet!

 

Stav KRK ble stiftet i 2006 og har tilholdssted på Stavsplassen på Tretten. Der har vi tilgang til klubbrom, oppstalling på døgnbasis, utebane og stor, fin, oppvarmet ridehall. Det har vært en forholdsvis liten klubb, men den siste tiden har vi hatt en voldsom økning av medlemmer og det ser vi på som utrolig positivt. Vi har medlemmer fra store deler av distriktet, fra Moelv i sør til Fåvang/Ringebu i nord.

 

Vi ønsker å være en klubb der alle våres medlemmer føler seg velkommen til enhver tid. Det skal være sosialt, hyggelig og rom for alle – uansett om man driver med dressur, sprang, kjøring, western eller er turrytter. Vi har alle en ting til felles – og det er at vi er veldig, veldig glad i hester!

 

Hesten vår tar utrolig mye tid, krefter og ikke minst penger, og jeg synes det er viktig at vi da er i et miljø hvor vi trives og kan utvikle oss, og lære mer om dette fantastiske dyret. Vi har alle noe å lære, og vi har alle noe å lære av hverandre.

 

Her i klubben vil vi skape muligheter for at de som ønsker å satse skal få gjøre det. Gjennom å arrangere stevner, holde jevnlige kurs og treninger og lage et miljø der det er lov til å være god! Vi vil heie våre flinke ryttere opp og frem!

 

Samtidig er det veldig viktig for oss at vi tar vare på morgendagens ryttere. Vår utfordring som klubb, er at vi ikke har rideskole på Stavsplassen, men vi opplever likevel en god økning av unge nye ryttere som melder seg inn. Dette er vi veldig glade for.

 

Et av hovedmålene i Stav KRK er at klubben skal bidra til økt kunnskapen om hest til alle som driver med det. En annen ting som klubb ønsker å bidra med, er erfaring i organisasjonsarbeid. I år har vi fått i gang en ungdomsgruppe, som skal være med på å arrangere aktiviteter som kan være til interesse for klubbens yngste medlemmer. Dette arbeidet ser vi på som gunstig for personlig utvikling og arbeidserfaring. Det er ikke uten grunn man stadig leser om at jenter som driver med hest klarer seg veldig godt i livet og at stallen er en ”lederskole” for unge jenter. Det krever mye mot og psykisk styrke når man skal håndtere et dyr på 5-600 kg. Samtidig må man ta ansvar, være klar og tydelig og ha selvdisiplin.

 

Jeg ønsker at Stav KRK skal være en levende og aktiv klubb, og i den sammenheng oppfordrer jeg alle til å engasjere seg i utvikling av klubben. Det er mye læring i å hjelpe til på stevner eller på andre arrangement. Vi er avhengig av din hjelp for gjennomføring av stevnene, vi er avhengig av ditt engasjement og gode humør!

 

Ta gjerne kontakt med meg for en hyggelig hesteprat ☺

 

Vennlig hilsen

Camilla Power

Leder i Stav Kjøre- og Rideklubb

Støtt oss gjerne med din grasrotandel!

 

Husk at du kan registrere klubben som mottaker av grasrotandel! Alle som spiller Norsk Tippings spill har mulighet til å velge et idrettslag eller forening som skal få inntil 5 prosent av spillinnsatsen

 

Les mer om Grasrotandelen fra Norsk Tipping her

 

Og se statistikken til Stav Kjøre- og Rideklubb her